Oletko kuullut työmestaripalvelusta?

Pihlajalinnassa toimii valtakunnallisesti työmestaripalvelu, joka on suunnattu työtapaturma- tai liikennevahinkoon joutuneille asiakkaille. Työmestaripalvelu on valtakunnallinen palvelu, jossa työskentelee kuusi työmestaria.  

Olemme kuntoutuksen ja työhön paluun erityisasiantuntijoita lakisääteisten vakuutusten asiakkaille Pihlajalinnassa. Me työmestarit olemme työn ammattilaisia ja työssämme autamme suuntaamaan ajatukset työhön paluuseen jo hoidon alkuvaiheessa. Me pyrimme ratkomaan työhön palaamiseen liittyviä haasteita jo varhaisessa vaiheessa tapaturman jälkeen, jotta tapaturmaan joutuneen asiakkaan polku takaisin työhön olisi mahdollisimman sujuva. Olemme ongelmanratkaisijoita, jotka ymmärtävät työhön palaamisen fyysiset, psyykkiset ja sosiaaliset vaatimukset. 

Palvelumme tavoitteena on varmistaa asiakkaillemme nopea ja sujuva kuntoutuspolku, jonka tavoitteena on oikea-aikainen työhön palaaminen tapaturman jälkeen. Autamme asiakkaitamme myös etuuksiin liittyvissä asioissa. Työmestaripalveluun ohjaudutaan asiakkaan oman hoitotiimin, työterveystiimin tai vakuutusyhtiön lähettämänä. 

Työmestari tekee yhteistyötä asiakkaan hoitotiimin sekä tarvittaessa työnantajan, työterveyshuollon, vakuutusyhtiön ja muiden yhteistyötahojen kanssa.  

Mikäli asiakas on vaarassa menettää ammattinsa tai työnsä tapaturman vuoksi, tarjoamme myös ammatillisen kuntoutuksen palveluja uuden ammatin tai koulutuksen löytämiseksi. Ammatillisen kuntoutuksen palveluihin tarvitaan aina vakuutusyhtiön maksusitoumus.  

Mikäli asiakkaalla on tarve päästä työmestarin vastaanotolle, hän voi olla yhteydessä omaan työterveystiimiinsä ja pyytää ajanvarausta työmestarille. Ohjausta työmestaripalveluun voi pyytää myös vakuutusyhtiöstä. 

”Työmestaripalvelun kautta tapaturmaan joutunut työntekijä saa henkilökohtaisen ja inhimillisen tuen, jonka avulla hän pääsee kuntoutumisen polulle ja takaisin työelämään. Työntekijä saa rinnalla kulkijan usein haastavassakin elämänvaiheessa”, kertoo Liisa-Maija Yliniitty, Pihlajalinnan kehityspäällikkö ja työmestari. 

Lue myös
https://www.pihlajalinna.fi/palvelut/vakuutusasiakkaat/tyomestarit 

 

Pyydä tarjous työterveyspalveluista

Pihlajalinnan asiakaslähtöinen ja tarpeisiin perustuva toimintamalli saa aikaan terveyttä ja työkykyä kustannustehokkaasti. Laadukas ja ennaltaehkäisevä työterveystoiminta perustuu työpaikan tuntemiseen. Ota meihin yhteyttä, annamme sinulle räätälöidyn tarjouksen. 

Tutustu Pihlajalinnan työterveyspalveluihin 

Aikaisemmat ajankohtaiset uutiset

Influenssa voi tulla kalliiksi

Tiesitkö, että terve työikäinen voi sairastaa influenssaviruksen vuoksi viikon ajan? Yhden sairauspoissaolopäivän kustannus on keskimäärin 400...

Tunnetko oman työkykyvalmentajasi?

Pihlajalinnan moniammatilliseen työterveyshuoltotiimiin kuuluu myös työkykyvalmentaja, joka toimii työterveyshuollossa sosiaalialan asiantuntija...

Arjen ajankäytön lautasmalli

Syyskauden käynnistyminen tarkoittaa monilla arkirutiineihin palaamista. Rutiinit – nuo mainio renki, vaan viheliäinen isäntänä. Uusi syyskausi...

Työ mielen hyvinvoinnin lähteenä

Kun työ sujuu, se tuntuu hyvältä. Sujuvan työn äärellä työntekijä itsekin tuntee tekemisensä arvon. Monesti se tuntuu suorastaan siltä, että minä...