Riippuvuusoireiden hallintaan saaminen on sekä työntekijän että työnantajan etu

Erilaiset riippuvuudet ovat olleen viime aikoina paljon otsikoissa. Siinä missä joku jää koukkuun sosiaalisen mediaan, toisille riippuvuutta aiheuttavat päihteet. Kaikki riippuvuudet heikentävät työkykyä. Miten riippuvuusoireet saisi hallintaan, ja miten työterveys voi siinä auttaa?

Riippuvuudessa on kysymys tilanteesta, jossa ihmisen käytös muuttuu pakonomaiseksi, ja haitallinen toiminta syrjäyttää elämän muut osa-alueet. Riippuvuus voi syntyä varkain, mistä hyvä esimerkki on sosiaalisen median synnyttämä koukku: loputtoman kuvavirran selailusta tulee helposti tapa. Aivomme eivät tunnista ruudun äärellä vietettyjä tunteja ja ajantaju katoaa.

Haitallisten riippuvuuksien syntymekanismi on aina sama. Aivojen palkitsemisjärjestelmien toistuva aktivoiminen koukuttaa. Raja normaalin ja pakonomaisen käyttäytymisen välillä voi olla häilyvä, ja harmittoman tuntuisista asioista, kuten liikunnasta, kännykän selailusta tai töiden tekemisestä voi muodostua riippuvuus.

 

Työkyky heikkenee, elämästä katoavat värit

Riippuvuuden edetessä mielihyvän kokemus vähenee ja saattaa hävitä lopulta kokonaan. Olipa kyse sitten alkoholin tai somen liiallisesta käytöstä, lopputuloksena on masennuksen ja ahdistuksen oireita, monesti myös häpeää ja syyllisyydentunnetta sekä sosiaalisen verkoston kapeutumista.

Riippuvuuksilla on suora yhteys työelämään, sillä ne vaikuttavat ihmisen vireystilaan, motivaatioon, luovuuteen ja jaksamiseen negatiivisesti. Salailu ja häpeä kuormittavat ihmistä, minkä lisäksi vaikkapa töiden kasaantuminen lisää stressiä ja ahdistusta. Lopputuloksena on usein poissaoloja ja kyvyttömyyttä suoriutua työtehtävistä.

Positiivinen uutinen on, että aivot voi opettaa pois riippuvuutta aiheuttavista tavoista. Se vaatii hieman vaivaa ja aikaa, mutta mitä varhaisemmassa vaiheessa henkilö rohkaistuu hakemaan apua, sitä nopeammin ote normaaliin elämään alkaa palautua. Kun hallinnan tunne elämästä palaa, syyllisyys ja häpeä väistyvät ja myös työkyky paranee.

 

Apua riippuvuuksiin työterveydestä

Avun hakeminen riippuvuuteen tai muihinkin mielen sisäisiin haasteisiin, kannattaa tehdä työntekijälle helpoksi, matalan kynnyksen palveluksi, koska nämä ongelmat itsessään synnyttävät häpeää ja syyllisyyden tunnetta, joka taas tekee avun hakemisen työlääksi. Varhainen avun piiriin hakeutuminen auttaa myös hoidon edistymisessä, kun päästään tarttumaan ongelmaan sen varhaisvaiheessaan.

On sekä työntekijän että työnantajan etu, että henkilö saa apua, voi hyvin ja työkyky saadaan palautettua, kertoo Sanna Nylund Mielen Pihlajalinnasta.

 

On tyypillistä, että työterveyden vastaanotolle saapuu omasta jaksamisestaan huolestunut asiakas. Yhä useammin masennuksen ja ahdistuksen tunteiden taustalta paljastuu riippuvaisuudeksi luokiteltavaa käyttäytymistä. Lievimpiin riippuvuus ongelmiin voi saada apua omahoito-ohjelmasta, mutta suurin osa riippuvuuksista kärsivistä hyötyy merkittävästi ammattilaisen tuesta. Vaitiolovelvollisuuden ansiosta riippuvuuteen liittyviä kysymyksiä on turvallista lähteä ratkomaan yhdessä oman työterveyshoitajan tai -lääkärin kanssa.

Sanna Nylund
Palveluvastaava, Mielen Pihlajalinna

 


Pidämme huolta

Kun jaksaminen on koetuksella, Pihlajalinnan Mielen huoli -linja auttaa. Varaa aika Mielen huoli -hoitajalle verkkoajanvarauksesta tai soita Mielen huoli -linjalle numeroon 010 312 023 (hinta pvm/mpm). Voit ottaa Mielen huoli -hoitajaan yhteyttä myös chatissa Pihlajalinna Terveyssovelluksen kautta.

Jos sinulla on oikeus lisäpalveluhankintaan organisaatiollesi, voit tiedustella sopivaa osaajaa organisaatiollenne nimetyltä työterveystiimiltä.

Esimerkiksi:

  • esihenkilövalmennukset
  • työyhteisövalmennukset
  • työyhteisösovittelu
  • työnohjaus
  • johtoryhmätyön kehittäminen.

Aihepiirit:

  • Työyhteisökriisit
  • Puheeksiotto ja varhainen välittäminen
  • Palautuminen
  • Kognitiivinen ergonomia
  • Hyvä työilmapiiri ja psykologinen turvallisuus

Lue myös:
Mielen huoli -linja
Psykiatrian erikoislääkäri

 

Etsitkö yrityksellesi työterveyskumppania? Pyydä tarjous työterveyspalveluista.

Pihlajalinnan asiakaslähtöinen ja tarpeisiin perustuva toimintamalli saa aikaan terveyttä ja työkykyä kustannustehokkaasti. Laadukas ja ennaltaehkäisevä työterveystoiminta perustuu työpaikan tuntemiseen.Ota meihin yhteyttä, annamme sinulle tarjouksen. 

Tutustu työterveyspalveluihin

Jätä tarjouspyyntö

Aikaisemmat ajankohtaiset uutiset

Nainen, vaihdevuodet ja työelämä

Nivelkipuja, unettomuutta, sydämentykytystä, päänsärkyä, hikoilua? Tuntuuko, että rautainen ammattitaito ja osaaminen ovat yhtäkkiä katoamassa ja...

Johda itseäsi kuin Hercule Poirot

Toimitko työssäsi kuin Hercule Poirot? Mitä paineisempi tilanne, sitä varmimmin mestarietsivä ilmoitti kaikille osapuolille vetäytyvänsä...

Kokonaisvaltainen työergonomia

Mitä tarkoittaa ergonomia? Sana ergonomia tulee kreikan kielen sanoista työ ja luonnonlait (ergo ja nomos). Tässä työ tarkoittaa työelämässä...

Pidetään huolta työkyvystä

Suomalaisessa työelämässä ilmenee vanhaa yksioikoista suhtautumista sairaudesta aiheutuvaan työkyvyttömyyteen. ”Tulet töihin vasta, kun olet täysin...

Influenssa voi tulla kalliiksi

Tiesitkö, että terve työikäinen voi sairastaa influenssaviruksen vuoksi viikon ajan? Yhden sairauspoissaolopäivän kustannus on keskimäärin 400...

Tunnetko oman työkykyvalmentajasi?

Pihlajalinnan moniammatilliseen työterveyshuoltotiimiin kuuluu myös työkykyvalmentaja, joka toimii työterveyshuollossa sosiaalialan asiantuntija...