Sunborn Group

Tiivis yhteistyö Pihlajalinnan kanssa rakentaa pohjan Sunbornin työhyvinvoinnille

Sunborn on majoitus-, ravintola- ja tapahtumaliiketoimintaan keskittynyt monialakonserni, joka toimii etenkin Turun seudulla. Sunborn työllistää Suomessa noin 600 työntekijää monessa eri yrityksessä. Työterveysyhteistyö Pihlajalinnan kanssa alkoi keväällä 2023. Sunbornia ja Pihlajalinnaa yhdistävät samankaltaiset arvot ja halu jatkuvaan työhyvinvoinnin kehittämiseen.

Sunborn-konsernissa työskentelee moniammatillisia osaajia hotelli-, tapahtuma- ja ravintola-alalla sekä terveyden- ja kauneudenhoitoalalla. Monet konsernin työntekijöistä tekevät ilta- ja yötöitä, ja usein työ on varsin fyysistä.

– Työterveyskumppania valitessa meille oli tärkeää, että toimialamme erityistarpeet ymmärretään. Työntekijöillämme on muun muassa tuki- ja liikuntaelinvaivoja sekä työergonomiaan liittyviä haasteita. Sesonkiaikoina työ voi olla kiireistä ja kuormittavaa. Etenkin asiakasrajapinnassa työskentelevillä voi välillä olla henkisiä paineita, kuvailee Sunborn Oy:n henkilöstöpäällikkö Anne Horila.

Sunborn Group

  • 50-vuotias turkulainen perheyritys, joka tarjoaa muun muassa majoitus- ja ravintolatoimintaa sekä kiinteistö- ja tapahtumaliiketoimintaa.
  • Ryhmään kuuluu 13 henkilökuntaa työllistävää yritystä, joissa työskentelee yhteensä noin 600 vakituista tai määräaikaista työntekijää ja extra-työtekijää. Kesäkaudeksi Sunborn työllistää vuosittain lisäksi noin 100 kausityöntekijää.
  • Sunbornin suurimpia yrityksiä ovat Naantalin ja Ruissalon kylpylät, Logomo, Turun Linnan ravintola- ja juhlapalvelut, Helsingin Savoy-teatterin ravintola- ja juhlapalvelut sekä useammat festivaalit. Yrityksellä on myös hotellilaivoja Lontoossa ja Gibraltarilla.
  • Sunbornin arvoja ovat omistautuneisuus, avoimuus, uskallus ja yhdessä tekemisen ilo.
  • Työterveysyhteistyö Pihlajalinnan kanssa alkoi maaliskuussa 2023.

 

Laaja palvelutarjonta osoittautui kilpailutuksessa Pihlajalinnan valtiksi

Sunborn alkoi kilpailuttaa työterveyspalveluita syksyllä 2022, kun sopimus edellisen palveluntarjoajan kanssa oli loppumassa. Uutta työterveyskumppania valitessa vaakakupissa painoi eniten palveluiden monipuolisuus. Myös Pihlajalinnan työterveyshuoltolupaus ”Pidämme huolta vaikuttavasti” puhutteli.

– Meidän tapaamme Pihlajalinna on pohjimmiltaan perheyritys. Omistautuneisuus, avoimuus ja yhdessä tekemisen ilo ovat meille tärkeitä arvoja, ja Pihlajalinnan arvoissa korostuvat eettisyys, energisyys ja ennakkoluulottomuus. Työterveyspalveluissa on ensiarvoisen tärkeää, että yhteistyö toimii ja henkilökemiat sopivat yhteen, toteaa Sunborn Saga Oy:n toimitusjohtaja Riikka Kuusniemi.

Sunborn teki Pihlajalinnan kanssa sopimuksen laajennetusta työterveyspaketista, johon kuuluu työterveyslääkärin ja -hoitajan palveluiden lisäksi muun muassa mielenterveyspalveluita, fysioterapiaa, laboratorio- ja rokotuspalveluita sekä magneettikuvauksia.

– Rokotukset olivat iso valtti esimerkiksi puutarhureidemme punkkisuojan vuoksi. Lisäksi pakettiin kuului paljon kivoja etuja kuten ilmainen hammastarkastus ensimmäisenä sopimusvuotena, oma tapaturmapäivystys, liikuntaetu Forever-kuntosaleilla sekä eri kohderyhmille tarkoitetut hyvinvointipaketit. Meillä on jo ollut psykologin valmennuspäivä ja siivoajien ergonomiakoulutusta. Seuraavaksi starttaamme yli 50-vuotiaille tarkoitetun työssä jaksamisen ryhmän, Horila avaa.

Selkeät palvelumallit ja sujuva kommunikaatio helpottavat yhteistyötä

Pihlajalinnan ja Sunbornin työterveyssopimus alkoi virallisesti 1.3.2023. Yhteistyö kuitenkin alkoi jo eri työryhmien niin Pihlajalinnan sisällä kuin Sunbornin ammattilaisten kanssa alkuvuodesta 2023. Näin kaikki sopimukselliset ja toimintaan liittyvät ohjeistukset, kirjaukset ja infot olivat kunnossa heti maaliskuun alussa.

– Tietoteknisten järjestelmien yhteensovittaminen ottaa aina oman aikansa, joten yhteistyössä on tärkeä aloittaa taustatyöt hyvissä ajoin. Sunborn sai käyttöönsä konekielisen liittymän, jonne henkilöstö- ja poissaolotiedot aina esihenkilön luvalla olleista poissaoloista lähtien päivittyvät automaattisesti. Lisäksi esihenkilöiden käytössä on Työkyvyn tuki- sovellus, mikä toimii Sunbornin oman Varhaisen tuen mallin käytännön työkaluna. Sovellus pitää sisällään kaikki työkykyyn liittyvät materiaalit ja mahdollistaa tukipolkujen avulla työntekijän työkyvyn reaaliaikaisen seurannan ja raportoinnin, kuvailee Pihlajalinnan asiakkuuspäällikkö Maija Sirén.

Horila kiittelee, että tekniikka on pelannut hyvin ja esihenkilöiden sekä HR:n Työkyvyn tuki-sovelluksen käyttäminen on sujunut näppärästi. Lisäksi henkilöstö on ollut tyytyväinen Pihlajalinna Terveyssovellukseen, jonka kautta esimerkiksi ajanvaraus onnistuu helposti.

– Lääkärikäynnit ja tulevat vastaanottoajat ovat selkeästi esillä. Myös Mielen huoli -linja on saanut henkilöstöltä kiitosta. Sen kautta saa nopeasti matalan kynnyksen avun jaksamiseen liittyviin haasteisiin ja muihin elämän kriiseihin, Horila toteaa.

Työkykyyn liittyvät haasteet ratkeavat sujuvasti ja luotettavasti

Pihlajalinnan ja Sunbornin ensimmäinen yhteinen vuosi on sujunut mutkattomasti. Yhteydenpito on ollut sujuvaa ja säännöllistä. Myös ongelmatilanteet on ratkaistu nopeasti ja hyvässä yhteishengessä.

– Pihlajalinnassa ymmärretään, että varsinkin näin paikallisesti keskittyneessä organisaatiossa on tosi tärkeää, että kohtaamiset työterveyden ja henkilöstön välillä toimivat hyvin, Horila kertoo.

Kiitosta saa sekin, että hoitajat ja lääkärit saa helposti kiinni myös puhelimella, ja tarvittaessa lääkärit soittelevat Sunbornin esihenkilöille. Yhteistyössä hoitopoluista rakentuu sujuvia ja nopeita.

– Meillä ei vielä ole olemassa tarkkaa dataa yhteistyön vaikutuksista sairauspoissaoloihin, mutta vaikutelma on se, että henkilökunnan työkykyisyyteen liittyviin haasteisiin löytyy hyvin ratkaisuja. Erityisesti isossa riskissä olevien työntekijöiden tilanteista käydään lääkärien kanssa aktiivista keskustelua, Horila avaa.

Yhteiset tavoitteet ja suunnitelmat tukevat työterveyskumppanuutta

Pihlajalinnan ja Sunbornin keskinäisen yhteistyön lisäksi on tärkeää, että eläkevakuutuskumppanin tarpeet ja tavoitteet tulevat huomioiduksi. Sunbornin työeläkeyhtiö on Elo, ja kolmikantayhteistyö toimijoiden välillä on käynnistetty nyt myös Pihlajalinnan kanssa.

– Eläkeyhtiön kanssa tehdystä henkilöstökyselystä saatua tietoa on hyvä hyödyntää myös Pihlajalinnan tulevissa työhyvinvointikyselyissä ja työpaikkaselvityskäynneissä. Myös työkykyjohtamiseen liittyvissä asioissa kolmikantayhteistyö on tärkeää, Kuusniemi ja Horila pohtivat.

On myös oleellista, että sensitiivisistä työterveysasioista voi puhua avoimesti eri osapuolten kesken luottaen kuitenkin tietosuojaan.

– Työterveysyhteistyössä yhdessä tekeminen on olennaista. On oltava selkeät tavoitteet ja yhdessä määritellyt suunnitelmat niiden saavuttamiseksi. Säännöllinen dialogi sekä aito kiinnostus ja kyky reagoida haastaviin tilanteisiin luovat pohjan pitkäjänteiselle työterveysyhteistyölle, Kuusniemi summaa.

 

Kuvassa: Vasemmalla Henna Tiirikainen, kahvilatarjoilija ja oikealla Anne Horila henkilöstöpäällikkö, Sunborn Group Oy

Kuvaaja: Milla Grönroos

Etsitkö yrityksellesi työterveyskumppania? Pyydä tarjous työterveyspalveluista.

Pihlajalinnan asiakaslähtöinen ja tarpeisiin perustuva toimintamalli saa aikaan terveyttä ja työkykyä kustannustehokkaasti. Laadukas ja ennaltaehkäisevä työterveystoiminta perustuu työpaikan tuntemiseen.Ota meihin yhteyttä, annamme sinulle tarjouksen. 

Tutustu Turun alueen työterveyspalveluihin

Jätä tarjouspyyntö

Tyytyväiset asiakkaamme kertovat

Savas-Säätiö

Työterveyden yhteistyöllä aito halu ja tuki kohti työntekijöiden parempaa hyvinvointia.

Suomen Jääkiekkoliitto Ry

Olemme tyytyväisiä siihen, että olemme pystyneet tarjoamaan laadukasta ja joustavaa työterveyspalvelua yhdessä Pihlajalinnan kanssa.

Aava Mobile Oy

Työterveyshuollon hyvä saatavuus, nopea reagointi ja kattavat vakuutukset tuovat merkittävän hyödyn työterveyspalveluihin

VRP-konserni

Pihlajalinnan työterveydellä on hyvä tuntemus yrityksestämme, toimialastamme ja henkilöstöstämme

Vaimo

Valitsimme työterveyskumppanin, joka sopii oman yrityksemme arvoihin ja imagoon

Eerola-Yhtiöt Oy

Tiivis yhteistyö ja ennakointi ovat meille tärkeitä työterveyshuollossa

Varusteleka Oy

Kotimaisuus vaikutti päätökseemme työterveyskumppanin valinnassa

Laukaan kunta

Henkilöstön tyytyväisyyteen ja jaksamiseen kiinnitetään paljon huomiota, koska hyvinvoivat työntekijät ovat voimavaramme

Netum Oy

Pihlajalinnan laaja toimipaikkaverkosto palvelee hyvin yritystämme

Alltime Oy

Meille on tärkeää työterveyspalveluiden ketteryys sekä henkilökohtaisuus

Leipomo Salonen Oy

Hyvä saavutettavuus ja räätälöitävyys olivat tärkeitä kriteereitä työterveyskumppanin valinnassa