Tunnetko oman työkykyvalmentajasi?

Pihlajalinnan moniammatilliseen työterveyshuoltotiimiin kuuluu myös työkykyvalmentaja, joka toimii työterveyshuollossa sosiaalialan asiantuntija -nimikkeellä. 

Työkykyvalmentaja on työkyvyn ja työurien jatkamisen asiantuntija, Hän auttaa sinua kuntoutukseen, palvelu- ja etuusverkostoihin sekä urapolun muutos- ja nivelkohtiin liittyvissä kysymyksissä.   

Työkykyvalmentajan kanssa voit pohtia työelämääsi liittyviä kysymyksiä esimerkiksi työurasi nivelkohdissa, kun mietit tulevan työurasi suuntaa, työelämässä jatkamisen mahdollisuuksia, koulutuspolkuja, sinulle sopivia kuntoutusmahdollisuuksia, etuusasioitasi tai vaikkapa tulevaa eläköitymistäsi ja sen herättämiä kysymyksiä.  Työkykyvalmentajat myös auttavat sinua erilaisten hakemusten täyttämisessä. 

Työkykyvalmentajat osallistuvat työterveysneuvotteluihin silloin kun näitä asioita pohditaan. He toimivat myös linkkinä työeläkeyhtiöihin päin ja toimivat apunasi ammatillisen kuntoutuksen palveluissa silloin kun joudut terveydellisistä syistä vaihtamaan ammattia. Tällöin työkykyvalmentaja voi toimia työeläkeyhtiön toimeksiannolla tukenasi koko prosessin ajan.  

Oman työkykyvalmentajasi vastaanotolle pääset oman työterveyshoitajasi tai työterveyslääkärisi kautta. Työkykyvalmentajat palvelevat myös etäyhteydellä. 

 

Työkykyvalmentaja kulkee mukana ja auttaa näkemään tulevaan työuran nivelvaiheissa”,

kertoo Nina Vanhanen, Pihlajalinnan johtava työkykyvalmentaja

 

Työkykyvalmentaja auttaa esim. seuraavissa asioissa:

  • kuntoutusohjaus- ja neuvonta 
  • ohjaus oikeaan palvelu- ja etuusjärjestelmään 
  • työurasuunnitelmien teko, työuran jatkomahdollisuuksien kartoitus ja tuki työuran nivelvaiheissa 
  • ammatillisen kuntoutuksen mahdollisuuksien kartoitus ja tuki ammatillisen kuntoutuksen prosessissa työeläkeyhtiön kumppanina 
  • koulutussuunnitelmat, hakuprosessit ja seuranta. 

 

Lue myös

https://www.pihlajalinna.fi/palvelut/tyoterveysasiakkaat/tyoterveys/palvelut/tyokykyvalmennus 

 

Pyydä tarjous työterveyspalveluista 

Pihlajalinnan asiakaslähtöinen ja tarpeisiin perustuva toimintamalli saa aikaan terveyttä ja työkykyä kustannustehokkaasti. Laadukas ja ennaltaehkäisevä työterveystoiminta perustuu työpaikan tuntemiseen. Ota meihin yhteyttä, annamme sinulle räätälöidyn tarjouksen. 

Tutustu Pihlajalinnan työterveyspalveluihin 

Aikaisemmat ajankohtaiset uutiset

Influenssa voi tulla kalliiksi

Tiesitkö, että terve työikäinen voi sairastaa influenssaviruksen vuoksi viikon ajan? Yhden sairauspoissaolopäivän kustannus on keskimäärin 400...

Arjen ajankäytön lautasmalli

Syyskauden käynnistyminen tarkoittaa monilla arkirutiineihin palaamista. Rutiinit – nuo mainio renki, vaan viheliäinen isäntänä. Uusi syyskausi...

Työ mielen hyvinvoinnin lähteenä

Kun työ sujuu, se tuntuu hyvältä. Sujuvan työn äärellä työntekijä itsekin tuntee tekemisensä arvon. Monesti se tuntuu suorastaan siltä, että minä...